Τρεις Ρώσοι σκοτώθηκαν στη Συρία






Οκτώβριος 20, 2015.

Τουλάχιστον τρεις Ρώσοι που πολεμούσαν στο πλευρό των δυνάμεων της κυβέρνησης της Συρίας, σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, όταν μια οβίδα χτύπησε τη θέση τους, στην παραλιακή επαρχία Λαττάκεια.


Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμος του στρατού της Συρίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί,  θα ήταν η πρώτη γνωστή περίπτωση Ρώσων θυμάτων στη Συρία, από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις για τη στήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως σημειώνει το Reuters.

Ο επικεφαλής, του  βρετανικών συμφερόντων, Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιώματων στη Συρία, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν,  δήλωσε ότι στρατιωτικές πηγές της Συρίας επιβεβαίωσαν το θάνατο των Ρώσων, αλλά δεν ανέφεραν  ένα συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα θύματα δεν ήταν στρατιώτες, αλλά εθελοντές που ήρθαν από τη Ρωσία να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές.
Τουλάχιστον 20 Ρώσοι ήταν ενταγμένοι στη μονάδα του στρατού της Συρίας, που χτυπήθηκε.

Το Reuters προσθέτει ότι το Κρεμλίνο δήλωσε ότι στη Συρία δεν υπάρχουν Ρώσοι στρατιώτες που να εκτελούν πολεμικά καθήκοντα, αλλά μόνο στρατιωτικοί σύμβουλοι και στρατεύματα που φρουρούν τις βάσεις της Ρωσίας στη Δυτική Συρία.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ