Αμερικανός αναλυτής: Έκπληξη η δυναμική της Ρωσίας στη Συρία




Οκτώβριος 26, 2015.

Από τότε που οι πρώτες ενδείξεις έλεγαν ότι οι Ρώσοι είχαν στρατοπεδεύσει στο αεροδρόμιο της Λαττάκεια,  οι θεωρίες έχουν πολλαπλασιασθεί γύρω από τη στρατηγική της Ρωσίας στη Συρία, τις προθέσεις της και ζητήματα σχετικά με πόσο θα τραβήξει (αυτή η υπόθεση). Υπάρχουν πολλά πράγματα που έδειξαν ότι αυτές οι θεωρίες ήταν λανθασμένες.


Η ρωσική πολεμική αεροπορία στη Συρία προξένησε σε πολλούς Δυτικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες έκπληξη, αφού δεν περίμεναν ότι η Ρωσία έχει την ικανότητα να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις με παρόμοια αποτελέσματα, όπως επισημαίνεται σε ανάλυση του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς της Ουάσιγκτον.

Κατά το παρελθόν, πολλοί ειδικοί χαρακτήριζαν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ως «αδύναμες»,  και ιδιαίτερα για τις αεροπορικές και ναυτικές ικανότητες. Αλλά οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, έχουν αποδείξει, εκ των πραγμάτων, το λάθος των εκτιμήσεων τους, γράφει ο πολιτικός αναλυτής του Ινστιτούτου Γκ. Κάμπελ.

Οι επιδόσεις του ρωσικού στρατού ήταν ανακριβείς στη Δύση, συχνά οι Δυτικοί αναλυτές προσπαθούν να δυσφημίσουν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες. 

Ωστόσο, με την πρόσφατη εκστρατεία της Μόσχας στη Συρία, απεφάνθη εκ νέου, ότι οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες της Δύσης είναι λάθος, όπως σημειώνει ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τους New York Times, η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές σε μία μόνο ημέρα, όσες πραγματοποιούσε ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ σε ένα μήνα.

(Σημείωση: στο πρωτότυπο γράφει «Οι Ρώσοι προβαίνουν από 48 έως 96 απογειώσεις και επιδρομές ανά ημέρα, όσες ο Συνασπισμός σε ένα μήνα…)

Ο Αμερικανός αναλυτής θα επισημάνει ότι: «Σχεδόν κανένας από τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να ανταγωνισθεί με ό, τι  η Ρωσία έκανε μέχρι στιγμής στους ουρανούς. Αυτό ήταν ένα ατυχές μάθημα των δύο  αεροπορικών εκστρατειών στο Κόσοβο και τη Λιβύη»

[Στο πρωτότυπο: Almost none of our NATO allies could match what Russia has done so far in the skies. This was an unfortunate lesson of both NATO air campaigns in Kosovo and Libya.]

«Χρησιμοποιώντας μικρά, φθηνά και τεχνολογικά απλά, εύκολα πλοία, το ρωσικό ναυτικό έχει επιδείξει μια μοναδική ικανότητα που τονίζει τα αποτελέσματα των προσπαθειών της Μόσχας, για τον εκσυγχρονισμό των ναυτικών δυνάμεων της, πολλά από τα αποτελέσματα αυτά είναι άγνωστα (σε εμάς)», σχολιάζει ο αναλυτής του αμερικανικού Think Tank.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ