Νότα διαμαρτυρίας Σερβίας σε Αλβανία για λιθοβολισμό λεωφορείου με Σέρβους παίκτες






Οκτώβριος 8, 2015. βίντεο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, υπέβαλε διακοίνωση διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Αλβανίας στο Βελιγράδι, για το περιστατικό  που συνέβη σε λεωφορείο που μετέφερε Σέρβους παίκτες, και λιθοβολήθηκε από Αλβανούς.


Όπως αναφέρεται από το σερβικό ‘b92’,  το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, κάλεσε τον πρέσβη Ιλίρ Μπόσκα, επειγόντως και του παρέδωσε σημείωμα διαμαρτυρίας.

«Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια εκδήλωση υψηλού κινδύνου, το περιστατικό αποδεικνύει τη σοβαρή αμέλεια των αρμοδίων αρχών της Αλβανίας να διοργανώσει αυτόν τον ποδοσφαιρικό αγώνα», αναφέρει η δήλωση.

Η Δημοκρατία της Σερβίας με το έγγραφο αυτό αναμένει και απαιτεί  να εξασφαλισθεί  πλήρης ασφάλεια της σερβικής ομάδας ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αλβανία και ότι ο αγώνας μεταξύ της σερβικής και της αλβανικής ομάδας θα παιχθεί σε ηρεμία.

Αναμένουμε, επίσης, ότι οι δράστες αυτού του περιστατικού να εντοπιστούν εγκαίρως και να τιμωρούν παραδειγματικά», σημειώνεται στη σερβική νότα.


Στη διάρκεια της διαδρομής από το αεροδρόμιο Ρίνας προς τα Τίρανα, σερβικό λεωφορείο λιθοβολήθηκε, ένα περιστατικό το οποίο προκάλεσε έντονες ταραχές, αλλά, ωστόσο, δεν τραυματίστηκε κανένας, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας (ποδοσφαίρου) Τόμισλαβ Κάρατζιτς ανέφερε στο ‘b92’ ότι ο αγώνας με την Αλβανία θα μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί, εάν συνεχισθούν τα περιστατικά.

Βίντεο με την ‘υποδοχή’ του λεωφορείου με τους Σέρβους παίκτες του ποδοσφαίρου στα Τίρανα…

>
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ