Η Αίγυπτος αγόρασε από τη Γαλλία τα ‘Μιστράλ’ που χτίστηκαν για τη Ρωσία








Οκτώβριος 11, 2015.




Η σύμβαση για την πώληση από τη Γαλλία στην Αίγυπτο των ελικοπτεροφόρων πλοίων ‘Μιστράλ’ υπογράφηκε σήμερα (χθες), ωστόσο τα ελικοπτεροφόρα δεν θα μεταφερθούν στην Αίγυπτο νωρίτερα από το Νοέμβριο, σημειώνει η ρωσική ιστοσελίδα ‘Διάλογος’.


Το οριστικό συμβόλαιο έγινε σε ειδική τελετή στο παλάτι ‘αλ Ιττιχάντια’ με την παρουσία του προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βάλς.

Τα ‘Μιστράλ’ που αγόρασε η Αίγυπτος, αρχικά είχαν χτισθεί σε ναυπηγεία της Γαλλίας με παραγγελία της Ρωσίας για το στόλο της. Η Γαλλία, ξαφνικά, άλλαξε στάση και δεν παρέδωσε τα ελικοπτεροφόρα πλοία  στη Ρωσία, εξαιτίας την κρίση που ξέσπασε στην Ουκρανία και η συμφωνία ακυρώθηκε.

Τα ‘Μιστράλ’ θα παραδοθούν στην Αίγυπτο, όχι νωρίτερα από το Νοέμβριο, αφού από τα πλοία θα πρέπει να αφαιρεθούν ο ρωσικός εξοπλισμός που είχε τοποθετηθεί και να επιστραφεί στη Ρωσία.

Η Γαλλία μετά την ακύρωση της συμφωνίας με τη Ρωσία κατέβαλε αποζημίωση 900 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ένα δισεκατομμύριο δολάρια, όπως είχε προσυμφωνηθεί.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ