Κύπρος: Η τουρκική κοινότητα στα Κατεχόμενα καθιερώνει το Ευρώ




Οκτώβριος 13, 2015.

Η  τουρκοκυπριακή ηγεσία στην Κατεχόμενη Κύπρο ξεκίνησε τεχνική μελέτη για μετάβαση από την τουρκική λίρα στο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ευρώ, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Η καθιέρωση  του ευρωπαϊκού νομίσματος στην Κατεχόμενη Κύπρο προϋποθέτει τη σύνταξη μελετών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να γίνει σταδιακή εναρμόνιση  με την κοινοτική τελωνειακή νομοθεσία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα κατά την μετάβαση  της τουρκοκυπριακής κοινότητας  στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα βρίσκεται σε πλήρη ισχύ και η τουρκική λίρα, για τουλάχιστον ένα έτος.

Όπως επισημαίνεται η εφαρμογή της ευρωπαϊκής τελωνειακής νομοθεσίας και στις δύο κοινότητες της Κύπρου, θα σημάνει  και το τέλος της ‘πράσινης γραμμής’, που ισχύει σήμερα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ