Τούρκος πρωθυπουργός: Ο στρατός μας επιτέθηκε δύο φορές τους Κούρδους της Συρίας






Οκτώβριος 27, 2015.

Άγκυρα.

 Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός έπληξε  δύο φορές τους Κούρδους αγωνιστές κατά μήκος των συνόρων με τη Βόρεια Συρία.


Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση  «Ahaber», αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Νταβούτογλου είπε ότι  είχε προειδοποιήσει τα μέλη του Κόμματος  της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) να μην διασχίσουν τα δυτικά εδάφη από τον ποταμό Ευφράτη, γιατί αν το κάνουν η Τουρκία θα τους επιτεθεί.

«Τους χτυπήσαμε δύο φορές», είπε χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Η Τουρκία θεωρεί το κόμμα PYD της Συρίας, ως πτέρυγα του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει τους Κούρδους της Συρίας να μείνουν μακριά από οποιαδήποτε προσπάθεια καθιέρωσης μιας «de facto» κατάστασης στη Συρία.

Προειδοποίησε, επίσης, το PYD, να μην χρησιμοποιήσει όπλα τα οποία- σύμφωνα με πληροφορίες-  τους παραχωρήθηκαν από τους Αμερικανούς στην Τουρκία.
Ο Νταβούτογλου είπε ότι το PYD θα πληγεί όπως και το PKK, αν τα όπλα αυτά εισέλθουν στο τουρκικό έδαφος, σύμφωνα με το κουρδικό ‘Basnews’. 

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ