Υπηρεσιακή κυβέρνηση από αύριο στα Σκόπια








Οκτώβριος 19, 2015.



Σύμφωνα με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αύριο, 20 Οκτωβρίου 2015, θα αρχίσει η τοποθέτηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης,  με πρώτη αλλαγή τον υπουργό Εσωτερικών και των αρκετών υφυπουργών.


Ο νέος υπουργός Εσωτερικών πρέπει να είναι από τις τάξεις κόμματος της αντιπολίτευσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα έχει δύο υφυπουργούς, έναν από το αλβανικό κόμμα DUI  και έναν από το σλαβικό VMRO-DPMNE, που θα έχουν δικαίωμα βέτο. 

Άλλα υπουργεία που θα αλλάξουν επικεφαλής είναι  της Κοινωνικής Εργασίας,  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας,στις θέσεις θα τοποθετηθούν προσωπικότητες από το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης – SDSM.

Η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να σχηματισθεί πλήρως έως τις 15 Ιανουαρίου, όπου θα πρέπει να παραιτηθεί ο νυν πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι,  τρεις μήνες πριν από τις πρόωρες εκλογές της 24ης Απριλίου 2016.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ