Η Τουρκία κατέθεσε αγωγή για την τιμή του ρωσικού αερίου






Οκτώβριος 27, 2015.



Οι τουρκικές αρχές έχουν καταθέσει μήνυση σε διαιτησία, για την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου.

 Η Μόσχα και η Άγκυρα είχαν συμφωνήσει να μειώσουν την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου πριν από έναν χρόνο, αλλά η συμφωνία συνδέθηκε με την κατασκευή του έργου της «τουρκικής ροής».


Όπως αναφέρεται, η τουρκική κρατική εταιρεία Botas  ζητά αναδρομική αναθεώρηση της σύμβασης από τις 29 Δεκεμβρίου του 2014. Η αγωγή απευθύνεται στην «Gazprom export» και έχει ημερομηνία 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Lenta.ru.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις αρχές Οκτωβρίου, αναφερόμενος στις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία και σε περιστατικό παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία, ενδέχεται να επανεξετάσει τις αγορές του ρωσικού φυσικού αερίου καθώς και τη μονάδα κατασκευής πυρηνικής ενέργειας στο ‘Ακούγιου’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ