Λαβρόφ: Ο Μπορίσοφ θα πρέπει να ντρέπεται για τις δηλώσεις του










Οκτώβριος 13, 2015.



 Σόφια.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ θα πρέπει να ντρέπεται, ενώπιον των ψηφοφόρων του για τον ισχυρισμό ότι τα έργα για παροχή ενέργειας από τη Ρωσία, έχουν διακοπεί για χάρη των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση NTV.


«Διάβασα με έκπληξη ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος δήλωσε ότι η Βουλγαρία έχει παραιτηθεί από την κατασκευή ενεργειακών έργων με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του  South Stream’, προς το συμφέρον των ΗΠΑ», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Το βουλγαρικό δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι οι δηλώσεις του Μπορίσοφ έγιναν στο Αμερικανικό Επιμελητήριο στη Σόφια, τη Δευτέρα, ενώπιον Αμερικανικών διπλωματών και επιχειρηματιών. 

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε ότι τα ρωσικών συμφερόντων έργα όπως ήταν  ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη,  ο πυρηνικό σταθμός Μπέλενε και ο αγωγός φυσικού αερίου ‘South Stream’, σταμάτησαν υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τον Μπορίσοφ «όταν υπάρχουν προβλήματα, η Βουλγαρία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουν μαζί».

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ