Συρία: Άρχισε η μάχη του Χαλεπίου




Οκτώβριος 16, 2015.

Ο στρατός της Συρίας, υποστηριζόμενος από την  Χεμπολάχ και Ιρανούς στρατιώτες  ξεκίνησε τη μάχη του Χαλεπίου.


Οι επιθέσεις άρχισαν νωρίς την Παρασκευή στα νότια του Χαλεπίου επεκτείνοντας, έτσι, τις αντεπιθέσεις κατά των εξτρεμιστών στη Δυτική Συρία, με την υποστήριξη των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Η επίθεση αυτή δημιουργεί μια γενικότερη πίεση κατά των τρομοκρατών σε πολλαπλά μέτωπα, έξω από πόλεις της δυτικής Συρίας, προκειμένου να αναλάβει ο στρατός τον έλεγχό τους για να εξασφαλίσει τη διατήρηση της εξουσίας του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, παρά το γεγονός ότι το ανατολικό τμήμα της χώρας ελέγχεται από την τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’.

«Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη μάχη», δήλωσε πηγή ανώτερου κυβερνητικού της Συρίας σε ανταποκριτή του Ρόιτερ και επεσήμανε η στρατιωτική επίθεση υποστηρίζεται από εκατοντάδες μαχητές από την Χεζμπολάχ και το Ιράν και σύμφωνα με τον ίδιο έχουν, ήδη, καταγράψει ορισμένες επιτυχίες.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι για πρώτη φορά, Ιρανοί μαχητές λαμβάνουν μέρος σε τόσο μεγάλη κλίμακα στη σύγκρουση της Συρίας και πρόσθεσε ότι ο αριθμός τους είναι μικρός σε σχέση με τη δύναμη του στρατού . «Ο βασικός πυρήνας της επίθεσης είναι ο στρατός της Συρίας», δήλωσε.

Μια άλλη πηγή, ο Ραμί Αμπντουλ Ραχμάν, επικεφαλής του βρετανικού Παρατηρητηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε ότι άρχισαν οι μάχες περίπου 12 χιλιόμετρα νότια από την πόλη του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τρομοκράτες έχουν χτυπήσει ένα άρμα μάχης του συριακού στρατού στο χωριό Σαμπίκια με μια αμερικανική αντιαρματική ρουκέτα  TOW. Τα αντιαρματικά αυτά όπλα τα παρέλαβαν πρόσφατα οι εξτρεμιστές.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ