Ο στρατός του Λιβάνου προετοιμάζεται για αντιμετώπιση του ‘ισλαμικού κράτους’










Οκτώβριος 3, 2015.




Στρατιωτική πηγή του Λιβάνου, ανέφερε ότι παράλληλα με τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις στις περιφέρειες της Συρίας, ο στρατό του Λιβάνου έχει κινητοποιηθεί στα βόρεια σύνορα  με τη Συρία, προετοιμαζόμενος να αντιμετωπίσει το ‘ισλαμικό κράτος’ που ενδέχεται να στραφεί προς τις βόρειες επαρχίες του Λιβάνου.


Έτσι, στο Λίβανο αναπτύσσονται τμήματα πυροβολικού που είχαν ληφθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και χερσαίες δυνάμεις  για αντιμετώπιση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων του ISIS.

Η στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλείται η ‘αλ Χαντάθ’ έχει κινητοποιήσει οβιδοβόλα των 155 χιλιοστών σε δέκα σημεία κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, αφού υπάρχουν πληροφορίες για μετακινήσεις των μαχητών του ISIS.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το πυροβολικό έχει πραγματική εμβέλεια δράσης έως 18 χιλιόμετρα, γεγονός που καθιστά  εφικτό τη στόχευση των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’, εάν προσπαθήσουν να κινηθούν προς τα σύνορα, δίπλα στην επαρχία Χομς.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ