Ερντογάν: «Τρομοκρατική Οργάνωση» το φιλοκουρδικό κόμμα HDP






Οκτώβριος 19, 2015.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε κατά των εκατό ακαδημαϊκών και διανοουμένων που με ανοικτή επιστολή τους προέτρεπαν τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ να μην επισκεφθεί την Τουρκία,  με το επιχείρημα ότι η παρουσία της θα νομιμοποιούσε τις αντιδημοκρατικές και παράνομες ενέργειες του Ερντογάν και του κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti).


Ο Ερντογάν,  τους υπογράφοντες την επιστολή αυτή, τους χαρακτήρισε ως ‘όχλο’ που αποκαλούν τον εαυτό τους ως ακαδημαϊκούς, επίσης τους χαρακτήρισε ως ‘Πέμπτη Φάλαγγα’ και ως ανόητους σκλάβους ‘που έχουν χάσει τα μυαλά τους’.

«Είναι λυπηρό», είπε ο Ερντογάν, «μια σημαντική μερίδα του όχλου αυτού να λειτουργεί στα δημόσια πανεπιστήμια και να παίρνουν τον μισθό τους από το κράτος», είπε σε συγκέντρωση τοπικών εκπροσώπων στο προεδρικό μέγαρο.

Καταφέρθηκε, επίσης, κατά του φιλοκουρδικού κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών- HDP,  λέγοντας ότι ποτέ δεν θεώρησε ότι είναι ένα πολιτικό κόμμα, αλλά μια οργάνωση που έχει σκοπό  να  επικρίνει τις ενέργειες της κυβέρνησης κατά των τρομοκρατικών ομάδων.

«Δεν είναι δυνατόν να πω ότι είναι πολιτικό κόμμα, αφού είναι μια πολιτική οργάνωση που καθοδηγείται από αυτονομιστές και τρομοκράτες (του PKK) και είναι επιφορτισμένη να προβαίνει σε κριτική κατά της κυβέρνησης και των κρατικών θεσμών. Για αυτόν το λόγο τους αποκαλώ απλά ως μια «οργάνωση», είπε ο Ερντογάν.

Η επίθεση αυτή του Τούρκου προέδρου, δέκα ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, αποτελούν  μια τακτική για τη μείωση της πολιτικής δύναμης του φιλοκουρδικού κόμματος  της Δημοκρατίας των Λαών, που στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, εισήλθε στην τουρκική Βουλή, σπάζοντας το εκλογικό όριο του 10%.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ