KFOR: Πρόσφορο έδαφος για τζιχαντιστές το Κοσσυφοπέδιο






Οκτώβριος 4, 2015.



Η Δύναμη του Κοσσυφοπεδίου (KFOR) εκτιμά ότι η τρομοκρατία και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός  είναι  περίπλοκα και παγκόσμια ζητήματα και η πρόσληψη «ξένων μαχητών» επηρεάζει κάθε ευρωπαϊκή χώρα σε διαφορετικό επίπεδο.


«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις στρατολογούν τους οπαδούς τους τυπικά σε χώρες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες των κοινωνικών και οικονομικών  δεδομένων,  όπως είναι η φτώχεια, η περιθωριοποίηση και η έλλειψη μια μελλοντικής προοπτικής».

Αυτή είναι η προσέγγιση που η KFOR έδωσε  στην Kosova Press για το ζήτημα κατά πόσον το Κοσσυφοπέδιο απειλείται από τρομοκρατικές ομάδες ή από φαινόμενα ακραίου ισλαμισμού.

Η νατοϊκές δυνάμεις, εκτιμούν ότι οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου, έχουν ενεργήσει θετικά με τη θέσπιση μέτρων κατά των ατόμων που αποφασίζουν να λάβουν μέρος σε πολέμους ξένων χωρών,  καθώς και τη δράση της αστυνομίας για συλλήψεις ατόμων προκειμένου να αποτρέψει στρατολόγηση τζιχαντιστών.

Η Δύναμη του Κοσσυφοπεδίου, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του, θα παραμείνει  για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών στο Κόσοβο, αφού παραμένει προσηλωμένη  στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και ελευθερίας.

Επιπρόσθετα, η KFOR «δεν προβλέπει καμία μείωση του αριθμού των στρατιωτών  της  στο Κοσσυφοπέδιο».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ