Τουρκία: Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρουν τους Patriot από την Γκαζίαντεπ


http://videolar.sondakika.com/920/abd-gaziantep-teki-patriotlari-tasimaya-basladi-7760889_KJ_09102015_1504_sd.mp4



(Κλικ τη φωτό για βίντεο)

Οκτώβριος 9, 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τον οποίο είχαν ανακοινώσει, προχώρησαν σήμερα στην απόσυρση των συστημάτων αεράμυνας Patriot από την περιοχή της Γκαζίαντεπ.


Τα πυραυλικά συστήματα, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, φορτώθηκαν σε  στρατιωτικά οχήματα και κατευθύνθηκαν προς την επαρχία Χατάι.

Το σύστημα αεράμυνας είχε εγκατασταθεί  τον Ιανούαριο του 2013 για αποτροπή πιθανής πυραυλικής επίθεσης από τη Συρία. Η εγκατάσταση είχε γίνει σε στρατόπεδο στην Γκαζίαντεπ, στην 5η τεθωρακισμένη ταξιαρχία.

Στις 16 Αυγούστου οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει την Άγκυρα ότι πρόκειται να  αποσύρουν τους Patriot και από τότε άρχισαν την αποσυναρμολόγησή τους.

Τα στρατιωτικά οχήματα  μετέφεραν το σύστημα αεράμυνας,  με  ισχυρή συνοδεία,  στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας στο Χατάι, όπως σημειώνεται.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ