Επιθέσεις PKK στο Ντιγιαρμπακίρ- νεκροί δυο αστυνομικοί




Οκτώβριος 10, 2015.

Δύο ξεχωριστές επιθέσεις Κούρδων αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) έγιναν στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας στις οποίες σκοτώθηκαν 2 αστυνομικοί και άλλοι 3 τραυματίστηκαν.


Η πρώτη έγινε, το Σάββατο,  όταν πυροδοτήθηκε μια βόμβα με τηλεχειρισμό στην περιοχή Σουρ του Ντιγιαρμπακίρ με αποτέλεσμα να ανατιναχθεί το διερχόμενο όχημα της αστυνομίας και να σκοτωθεί  ο αξιωματικός Τζεμ Ταϊφούν, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Η άλλη επίθεση έγινε την Παρασκευή το βράδυ, στην περιοχή Χάνι του Ντιγιαρμπακίρ, στην οποία σκοτώθηκε ο αστυνομικός Σαλίχ Έρογλου.

Ο Έρογλου ταξίδευε με τη γυναίκα και το τριών ετών παιδί τους όταν στην τοποθεσία Χάνι, Κούρδοι αυτονομιστές έκαναν σινιάλο στο όχημα να σταματήσει για έλεγχο.

Ο αστυνομικός, με το ιδιωτικό του όχημα, δεν υπάκουσε και έκανε στροφή για να φύγει, τότε πυροβολήθηκε από τους αυτονομιστές.  Η οικογένειά του δεν έπαθε τίποτε, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ