Τουρκία: Στην Μαρντίν σκοτώθηκαν εννέα μαχητές του PKK













Οκτώβριος 3, 2015






Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή στην επαρχία Μαρντίν, από τότε που επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Νουσαϊμπίν και σε τέσσερα χωριά στην περιοχή από τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων αυτονομιστών του PKK, σκοτώθηκαν εννέα Κούρδοι μαχητές.


Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι αυτονομιστές στην περιοχή είχαν τοποθετήσει οδοφράγματα σε 54 σημεία της εθνικής οδού και είχαν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς ανατινάζοντας γέφυρες της οδού.

Μέλη των σωμάτων ασφαλείας, όπως σημειώνεται, που τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις περιθάλπονται στο κρατικό νοσοκομείο της Μαρντίν.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχισθεί λόγω της εκρηκτικής κατάστασης στην περιοχή αυτή της νοτιοανατολικής Τουρκίας. 

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ