Η περιοχή του Κουρδιστάν πούλησε τον Σεπτέμβριο 18,6 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου






Νοέμβριος 7, 2015.

Η περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν, ανακοίνωσε ότι το Σεπτέμβριο έκανε εξαγωγή σημαντική ποσότητα πετρελαίου, όπως σημειώνει η ‘Ροτζάβα νιουζ’, ενημερωτική πύλη των Κούρδων της Συρίας.


Σύμφωνα με έκθεση της περιφέρειας του Κουρδιστάν, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν εξαχθεί προς τον κόσμο, δια μέσου της Τουρκίας, 18. 614. 798 βαρέλια πετρελαίου.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι μέσω του αγωγού Κουρδιστάν – λιμάνι Τσεϊχάν της Τουρκίας, εξήχθησαν 600.463 βαρέλια πετρελαίου.

Στον όγκο αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται  η απώλειες από σαμποτάζ καθώς και η κλοπή που αναφέρθηκε για μια περίοδο δύο ημερών τον Σεπτέμβριο.


Η ιρακινή κυβέρνηση αντιδρά στις μονομερείς ενέργειες της κουρδικής περιφέρειας στις εξαγωγές πετρελαίου και ζητά να γίνει ένας διάλογος για την επίλυση των προβλημάτων σε θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Το ιρακινό Κουρδιστάν με τις εξαγωγές αυτές του ορυκτού πλούτου της περιοχής του αποκτά  οικονομικές δυνατότητες, αλλά είναι, σαφώς,  εξαρτώμενο από την Τουρκία, δια μέσου της οποίας εξάγεται.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ