«Ο Ρέντζι θα πολεμήσει την τρομοκρατία με €500 σε κάθε νέο»






Νοέμβριος 30, 2015.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντζι, - γράφει το αιγυπτιακό δημοσίευμα- προτείνει να αναβληθεί η μείωση φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα, προκειμένου να διαθέσει περί το ένα εκατομμύριο ευρώ,  για την υποστήριξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων έναντι του προσώπου του εξτρεμισμού.


Η πρωτοβουλία του Ρέντζι έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους νέους των οικογενειών μεταναστών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, να πάνε στα θέατρα, στα μουσεία, σε συναυλίες μουσικής, με την παροχή μια κάρτας αξίας 500 ευρώ που θα ισχύει για πολιτιστικούς χώρους.


Ο Ρέντζι μιλώντας για τις εξτρεμιστικές ομάδες είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε οι τρομοκράτες θα αγαπήσουν τον πολιτισμό, αντί να καταστρέφουν τα αγάλματα να αγαπήσουν τις τέχνες, να επισκεφθούν τις βιβλιοθήκες να γνωρίσουν τι χώρα είμαστε».


Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας πιστεύει ότι ‘ο πολιτισμός είναι όπλο’, είναι ένας νέος τύπος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι  που άφησαν 130 νεκρούς αθώους και δεκάδες άλλους τραυματίες.


Η πρωτοβουλία του Ρέντζι βρήκε θετική απήχηση στα κοινωνικά δίκτυα των ακτιβιστών που αναφέρουν ότι η τρομοκρατία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο με ένοπλα μέτρα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ