Συναγερμός στα Σκόπια: 70 τζιχαντιστές επέστρεψαν από τη Συρία




Νοέμβριος 27, 2015.

Σκόπια.

Δεκάδες άτομα που συμμετείχαν στις μάχες στη Συρία επέστρεψαν και βρίσκονται στα Σκόπια.
 
Η πληροφορία αυτή αποκαλύφθηκε από τον Πρόεδρο του νοτιοσλαβικού κράτους,  Γκιόργκε Ιβάνοφ σε συνάντηση του με τους δημοσιογράφους. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, από την FYROM  έχουν καταγραφεί  περίπου 110 άτομα που πήγαν να πολεμήσουν στο πλευρό του ‘Ισλαμικού κράτους’,  από τα οποία τα 25 έχουν σκοτωθεί.
Ο πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τον προσφυγικό διάδρομο για να εισέλθουν στη χώρα.
Παράλληλα,  το Ισλαμικό Κέντρο των Σκοπίων επανέλαβε ότι η θέση του είναι εναντίον εκείνων των μουσουλμάνων  που πηγαίνουν να πολεμήσουν σε μια άλλη χώρα, όπως η Συρία, και επισήμανε ότι σε περίπτωση επιστροφής τους θα συμμετάσχουν σε προγράμματα κοινωνικής  και οικονομικής αποκατάστασης.
Ο γραμματέας του Ισλαμικού Κέντρου, Ιρσάλ Γιακούμπι, δήλωσε ότι όλα τα τζαμιά της χώρας βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Κέντρου και ότι όλοι οι ιμάμηδες είναι υπάλληλοί του.
Όπως σημειώνεται, από σήμερα σε όλα τα κεντρικά σημεία της χώρας έχουν αυξηθεί οι περιπολίες της αστυνομίας, ενώ έχουν παρατηρηθεί σε κοινόχρηστους χώρους  αστυνομικοί με καλάσνικοφ, όπως είχε αποφασισθεί κατά τη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου αυτήν την εβδομάδα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ