Σερβία: Στα Μετόχια έκαψαν σερβικά σπίτια




Νοέμβριος 10, 2015.

Οι Σέρβοι που είχαν απομακρυνθεί από τα Μετόχια κατά τη διάρκεια της κρίσης του Κοσσυφοπεδίου,  επιστρέφουν στις κατοικίες τους, αλλά εκεί δεν είναι καλοδεχούμενοι από τους Αλβανούς του Κοσόβου, οι οποίοι έχουν καταλάβει τις περιουσίες τους.


Έτσι, σημειώνει το πρακτορείο Τανγιούκ,  στο χωριό Σίγκ κοντά στο Πέτς πυρπόλησαν το σπίτι του Μαξίμ Γιάσοβιτς, ο οποίος επαναπατρίστηκε. Ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν κανείς μέσα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Είναι η δεύτερη περίπτωση, που καίγεται σπίτι Σέρβου σε χωριό των Μετοχίων από τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το ράδιο Γκοράζντεβατς, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα είχαν κάψει το σπίτι του Λιούμπ Ιβάνοβιτς που βρίσκεται μόλις 50 μέτρα από του σπίτι του Γιάσοβιτς.

Στους Σέρβους των Μετοχίων, επικρατεί ο φόβος για την ασφάλειά τους και απαιτούν από τους αρμόδιους να βελτιωθεί η κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή τους, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ