Η Ρωσία δεν θεωρεί, ‘Χεζμπολάχ’, ‘Χαμάς’ και Κούρδους Συρίας, τρομοκρατικές οργανώσεις




Νοέμβριος 15, 2015.

Η Ρωσία δεν θεωρεί  ως τρομοκρατικές οργανώσεις τις οργανώσεις ‘Χεζμπολάχ’, ‘Χαμάς’ και το κουρδικό ‘Κόμμα Δημοκρατικής  Ενότητας’, της Συρίας.


«Πιστεύουμε ότι αυτό (το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας) είναι μία νόμιμη κοινωνικο-πολιτική οργάνωση και δεν δρα μόνης της, αλλά αποτελεί μέρος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής. Μαζί τους επικοινωνούμε άμεσα και βοηθούν, επίσης και τους Αμερικανούς», είπε στους δημοσιογράφους την Κυριακή, ο ειδικός εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Στο μεταξύ-σημειώνει το ρωσικό Ίντερφαξ- η Τουρκία θεωρεί ότι το «Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας» σχετίζεται με το «Κουρδικό Εργατικό Κόμμα» (PKK).

Σύμφωνα με τον Μπογκντάνοφ, σχετικά με το PKK, υπάρχουν διαφορές, όχι μόνο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, αλλά μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών «αυτοί ανήκουν στο ΝΑΤΟ και έχουν διαφορές, τι μπορούμε να πούνε για εμάς», είπε.

«Ορισμένοι λένε ότι η «Χεζμπολάχ» είναι τρομοκρατική οργάνωση. Εμείς διατηρούμε επαφές και σχέσεις, γιατί δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και δεν έχουν διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες στο έδαφος της Ρωσίας», είπε ο Ρώσος αξιωματούχους επισημαίνοντας ότι η ‘Χεζμπολάχ’ είναι εκλεγμένη από το λαό και αντιπροσωπεύεται στο κοινοβούλιο του Λιβάνου και μέλη της είναι υπουργοί στο Λίβανο ‘είναι μια νόμιμη κοινωνικο-πολιτική δύναμη’.

«Το ίδιο πράγμα είναι και η ‘Χαμάς’. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά, δεν νομίζω ότι είναι έτσι, γιατί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παλαιστινιακής κοινωνίας», είπε ο Μπογκντάνοφ.

Η Ρωσία έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων το «Ισλαμικό Κράτος» και την «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και έχει προτείνει την ένταξη και άλλων 6-7 οργανώσεων, κυρίως ακραίων ισλαμιστών.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ