Εκατό χιλιάδες Αλβανοί εγκατέλειψαν το Κοσσυφοπέδιο σε ένα εξάμηνο




Νοέμβριος 21, 2015.

Εκπρόσωπος του Κέντρου Μελετών για την Ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου (QKKS) ανέφερε το αποτέλεσμα μελέτης για τον αλβανικό πληθυσμό του Κοσσυφοπεδίου,  τονίζοντας ότι από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους μέχρι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, εγκατέλειψαν το Κοσσυφοπέδιο περισσότεροι από 100 χιλιάδες  πολίτες αλβανικής καταγωγής.



Το ποσοστό αυτό φυσικά έχει αυξηθεί  μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την εφημερίδα  «Epoka e re» ( Νέα Εποχή) οι λόγοι της μετανάστευσης είναι η έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης, η φτώχεια, η βαθιά ανεργία και η σοβαρή μείωση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς.

Το φαινόμενο αυτής της -κατά δεκάδες χιλιάδες - μετανάστευσης για μια καλύτερη ζωή έχει σοβαρό αντίκτυπο στην καθυστέρηση της απελευθέρωσης της βίζας, σημειώνει το δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ