Ο Ζαν Μαρί Λε Πεν ζήτησε τον αποκεφαλισμό των τρομοκρατών




Νοέμβριος 21, 2015.

Ο πρώην αρχηγός των εθνικιστών στη Γαλλία, Ζαν Μαρί Λε Πεν, πρότεινε αντί της θανατικής καταδίκης για τους τρομοκράτες να εκτελούνται με αποκεφαλισμό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Monde».
 

Επιπλέον, ζητά την αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής στο Παρίσι και αυστηρότερους κανόνες για τους αιτούντες άσυλο.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους η κόρη του Μαρίν Λε Πεν,  ζήτησε την επιστροφή της θανατικής ποινής,  μετά τις επιθέσεις εναντίον του σατιρικού περιοδικού «Charlie ebdo».

Η Γαλλία εφάρμοζε στο δικαστικό της σύστημα,  τη θανατική ποινή από το Μεσαίωνα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1977, οπότε η τελευταία εκτέλεση πραγματοποιήθηκε με γκιλοτίνα, η οποία χρησιμοποιούνταν  από το κράτος,  ως μόνη νόμιμη μέθοδο εκτέλεσης από την Γαλλική Επανάσταση. 

Υπήρξαν αρκετές εξαιρέσεις θανατικής ποινής,  με εκτελεστικό απόσπασμα,  σε κατηγορία εγκλημάτων κατά του κράτους.

Η θανατική ποινή καταργήθηκε με νόμο στη χώρα στις 9 Οκτώβρη του 1981, υπό την προεδρία του Φρανσουά Μιτεράν.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ