Ουκρανία: Ο ‘Δεξιός Τομέας’ αναλαμβάνει δράση με δική του πρωτοβουλία




Νοέμβριος 21, 2015.

Η  ακροδεξιά οργάνωση της Ουκρανίας, «Δεξιός Τομέας» ανακοίνωσε  ότι θα αρχίσει δική του κινητοποίηση,  λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στην περιοχή της Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία).


Η δήλωση αναφέρεται στην κινητοποίηση του 7ου τάγματος της οργάνωσης, όπου τονίζεται ότι η απειλή από τους αντάρτες και τις ρωσικές τακτικές μονάδες είναι υπαρκτή και η οργάνωση θα δραστηριοποιηθεί ανεξάρτητα από τον ουκρανικό στρατό.

Προηγουμένως ο επικεφαλής του προσωπικού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ιγκόρ Βοροντσένκο ανέφερε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, στη χώρα μπορεί να κηρυχθεί το έβδομο κύμα επιστράτευσης.


Το πιο πιθανό είναι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο για την επιστράτευση του πληθυσμού, είπε ο Βοροντσένκο ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν θα είναι της τάξης των 40 χιλιάδων, όπως ήταν παλιότερα, αλλά ο αριθμός  θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, όπως γράφει η ρωσική 'Εξπέρτ'.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ