Περιορισμοί πτήσεων στο Λίβανο λόγω ρωσικής αεροναυτικής άσκησης






Νοέμβριος 21, 2015.

Η Ρωσία ενημέρωσε τις λιβανικές αρχές ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επί ένα τριήμερο μεγάλη αεροναυτική άσκηση που ενδέχεται να επηρεάσει τις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας στη Μέση Ανατολή.


Η άσκηση έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (βρίσκεται σε εξέλιξη). Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την πληροφόρηση.

Η λιβανική ‘Daily star’ επικαλούμενη πηγές, αναφέρει ότι κατά τις επόμενες τρεις ημέρες λόγω των ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων θα σημειωθούν διαταραχές στον προγραμματισμό των πτήσεων των επιβατικών αεροσκαφών στο Λίβανο.

Η κυβέρνηση της Βηρυτού ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυχτα της 20ης Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου θα κλείσουν τρεις εναέριοι διάδρομοι πάνω από το Λίβανο.

Σχετική ενημέρωση η Ρωσία έχει στείλει στις κυπριακές και στις τουρκικές αρχές για τις αεροναυτικές της ασκήσεις.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ