Η πλειοψηφία των Ρώσων περιμένει τρομοκρατικό χτύπημα




Νοέμβριος 13, 2015.

Περίπου το 58% των Ρώσων  πολιτών φοβούνται ότι συγγενείς τους ή οι ίδιοι, θα πέσουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Ρωσική Ομοσπονδία.


Το 48% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι  κατά πάσα πιθανότητα η τρομοκρατική επίθεση θα εκδηλωθεί στο άμεσο μέλλον.

Η έρευνα έγινε βάσει ενός δείγματος 1600 πολιτών,  από το κοινωνιολογικό κέντρο «Λεβάντα» (Левада).
Τα τρία τέταρτα ή το 76% των Ρώσων πιστεύει ότι η τρομοκρατική ομάδα «Ισλαμικό Κράτος» ενδέχεται να οργανώσει μια τρομοκρατική επίθεση κατά των Ρώσων πολιτών.

Το ποσοστό αυτό φαίνεται ιδιαίτερα υψηλό μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο των τζιχαντιστών ότι θα χτυπήσουν στόχους στη Ρωσία.

Μόνο το ένα τέταρτο  ή το 26% των ερωτηθέντων φοβάται ότι τρομοκρατικές επιθέσεις θα πραγματοποιηθούν από εξτρεμιστικές ομάδες στην Τσετσενία ή σε άλλα προβληματικά μέρη της Ρωσίας στον Καύκασο.

Στα τελευταία δέκα χρόνια, σχεδόν όλες οι μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία συνδέθηκαν με μαχητές από τον Καύκασο. Τώρα πολλοί από αυτούς του ισλαμιστές, πιστεύεται ότι πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε σήμερα ότι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατά το τελευταίο 48 ωρο  έχουν χτυπήσει 289 στόχους τρομοκρατών σε οκτώ επαρχίες της Συρίας.
-

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ