Συλλαλητήριο μουσουλμάνων κατά της τρομοκρατίας στην Ιταλία




Νοέμβριος 22, 2015.

Οι Μουσουλμάνοι της Ιταλίας διοργάνωσαν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα το Σάββατο,  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τρομοκρατία, μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, Παρίσι.



Πολυάριθμοι Ιταλοί συνόδευαν τους μουσουλμάνους που συγκεντρώθηκαν σε πλατείες πολλών πόλεων σε όλη την επικράτεια-εκατοντάδες στη Ρώμη, στο Μιλάνο, στη Γένοβα- υπό το σύνθημα «Όχι στο όνομά μου», με στόχο την αποστασιοποίηση του Ισλάμ από την τρομοκρατία.


Στη Ρώμη εκατοντάδες τήρησαν ενός λεπτού σιγής στη μνήμη εκείνων που έχασαν τις ζωές τους στις επιθέσεις του Παρισιού, καθώς και σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό σε ιταλικά που έγραφε «Η τρομοκρατία είναι εχθρός του Ισλάμ», «η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία», «όλοι ενάντια στην τρομοκρατία» και «όχι στην τρομοκρατία στο όνομα του Αλλάχ», μαζί με άλλα πανό  σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Γάλλους.


Οι διαμαρτυρίες έτυχαν υποστηρικτικών μηνυμάτων από τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα και της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσσο.


«Η ανθρώπινη ζωή είναι δώρο του Θεού και οι επιθέσεις αυτές είναι απαράδεκτες για το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους», είπε ο γραμματέας του Μεγάλου Τζαμιού του Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου της Ρώμης,  Αμπντουλάχ Ρεντουάνε.

Αρκετοί Ιταλοί βουλευτές συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες, ενώ η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Λάουρα Μπολντρίμι, δήλωσε ότι «η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία. Είναι σημαντικό τα θεσμικά όργανα να υποστηρίζουν τη στάσης της απόρριψης της τρομοκρατίας από τις ισλαμικές κοινότητες στην Ιταλία», όπως σημειώνει το ‘Ντουνιά’
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ