Βουλγαρία: «Το ΝΑΤΟ βλάπτει σοβαρά τον πλανήτη»




Φωτό από το βουλγαρικό ‘Νόβινι’



Νοέμβριος 4, 2015.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πρωτοβουλία πολιτών, διοργάνωσαν συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, στη βουλγαρική πρωτεύουσα, για να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους- ότι, δηλαδή, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ- που κυριαρχούν στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες,  είναι μια αμιγής τρομοκρατική οργάνωση, όπως πιστεύει ο διοργανωτής της διαδήλωσης Ντένιο Παβλόφ.


«Αυτή η οργάνωση του ΝΑΤΟ είναι επιβλαβής για τον πλανήτη», είπε.

Οι διαμαρτυρόμενοι υπενθύμισαν ότι πριν από 26 χρόνια οι Αμερικανοί έκλεψαν από τη Βουλγαρία την ελευθερία της και άρχισαν την εποίκιση της.

Οι διαδηλωτές,  που σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ήταν καμιά πενηνταριά Βούλγαροι πολίτες, ξεδίπλωσαν πανό που έγραφε « ΗΠΑ- Τρομοκράτης Νο 1 στη Βουλγαρία και κατακτητής της Βουλγαρίας» και ένα άλλο «Η 10η Νοεμβρίου 1989- ημέρα της εξάρτησης».

Οι διαμαρτυρόμενοι απαίτησαν την απομάκρυνση των Αμερικανών από τη χώρα και ζήτησαν να δοθεί ένα τέλος στην τρομοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο.

Η αμερικανική πρεσβεία φυλάσσονταν από ισχυρή αστυνομική παρουσία, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ