Η Ρωσία μετέφερε στη Συρία συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων





Νοέμβριος 5, 2015.

Η Ρωσία έστειλε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα στη Συρία για να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας στην στρατιωτική παρουσία της στη χώρα αυτή, σύμφωνα με τον Βίκτορ Μποντάρεφ, διοικητή της  ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, σε συνέντευξή την Πέμπτη.



«Έχουμε στείλει εκεί, όχι μόνο μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, αλλά και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα», δήλωσε στην εφημερίδα «Komsomolskaya Pravda».


Ο Μποντάρεφ διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή, για τα πυραυλικά συστήματα στη Συρία, λήφθηκε προκειμένου να «αντιμετωπισθεί κάθε πιθανή απειλή».

«Η απειλή μπορεί να προέλθει από διάφορες καταστάσεις. Ας φαντασθούμε ένα σχέδιο τρομοκρατών που έχουν κάνει αεροπειρατεία και θέλουν να επιτεθούν στη βάση μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για ένα τέτοιο ενδεχόμενο», είπε.

 Ο ίδιος είπε ότι η Ρωσία έχει «πάνω από 50 αεροπλάνα και ελικόπτερα στη Συρία. «Αυτόν τον αριθμό χρειαζόμαστε, όχι περισσότερα», εξήγησε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΝΑΤΟ θεώρησε τη μεταφορά ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων στη Συρία ως «σοβαρή παραβίαση».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ