Συρία: Η ρωσική γλώσσα έγινε της μόδας στους νέους




Νοέμβριος 6, 2015.

Αυτό το έτος, η Συρία έχει προβεί σε ένα τολμηρό πείραμα. Η ρωσική γλώσσα έγινε η ξένη γλώσσα εκπαίδευσης στα σχολεία.


«Λόγω των ρωσικών πιλότων των μαχητικών αεροσκαφών (οι οποίοι μιλούν στην τηλεόραση) η ρωσική γλώσσα έγινε πολύ δημοφιλής μεταξύ των Σύριων μαθητών και σπουδαστών.

Τα παιδιά της Συρίας της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν υποχρεωτική εκμάθηση ως ξένης γλώσσας την αγγλική. Από την όγδοη τάξη έχουν το δικαίωμα της επιλογής. Πριν ήταν η γαλλική, λόγω της επίδρασης της Γαλλίας επί της Συρίας, η οποία ήταν αποικία στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα.

Ωστόσο, από το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, δημοφιλής γλώσσα έγινε η ρωσική για τους 4.500 μαθητές στην επαρχία της Λαττάκειας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής  του  τμήματος εκπαίδευσης της επαρχιακής εκπαίδευσης, Μοχάμεντ Καζάκ.

Υπάρχει μια αύξηση του αριθμού των μαθητών που προτιμούν να μάθουν τη ρωσική γλώσσα  κατά το τρέχον έτος και αυτό οφείλεται, προφανώς,  στην παρουσία του ρωσικού στρατού να υπερασπισθεί το δικαίωμα της Συρίας στην ελευθερία, όπως είπε ο Κοζάκ.

Οι μαθητές που μαθαίνουν ρωσικά έχουν πρόβλημα με τη ρωσική γλώσσα που δεν μοιάζει με την αγγλική και την γαλλική, ειδικά η προφορά του «ы» και του  «й», κυρίως  στη λήγουσα, όπως σημειώνεται.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ