Συγκρούσεις Κούρδων αυτονομιστών και Τούρκων στρατιωτών- νεκροί εκατέρωθεν




Νοέμβριος 13, 2015.

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου υπάρχει κουρδική πλειοψηφία και η περιοχή μαστίζεται από τη βία,  μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων αυτονομιστών από τον περασμένο Ιούλιο, σημειώνει η αραβική «Σκάι Νιουζ Αράμπια».


Σε ανακοίνωση του τουρκικού στρατού,  αναφέρονται οι θάνατοι δύο Τούρκων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους όταν πάτησαν μια νάρκη που είχε τεθεί στην άκρη του οδοστρώματος στην επαρχία Σιρνάκ.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι σκοτώθηκαν 11 Κούρδοι αυτονομιστές, μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, την Πέμπτη σε συγκρούσεις στις περιοχές της Σιλόπης και του Σιρνάκ.

Η επαρχία Σιρνάκ έχει χαρακτηρισθεί ως εμπόλεμος περιοχή, όπου γίνονται εκκαθαρίσεις  από τον τουρκικό στρατό και απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση του πληθυσμού μέχρι τις 27 Νοεμβρίου.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ