Τα Σκόπια θα τοποθετήσουν φράχτη εάν σταματήσει η ροή μεταναστών στην Ευρώπη




Νοέμβριος 15, 2015.

Κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου για την ασφάλεια στα Σκόπια, που διεξήχθη υπό την προεδρία του Γκιόργκε Ιβάνοφ σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, ειπώθηκε ότι το κράτος θα λάβει μέτρα για τη μετακίνηση των μεταναστών από τη χώρα, τοποθετώντας συρμάτινο φράχτη για τον έλεγχο των διακινουμένων από την Ελλάδα.


«Το συμβούλιο για την ασφάλεια τονίζει ότι η τοποθέτηση φράχτη δεν στοχεύει στο κλείσιμο των συνόρων, αλλά στον περιορισμό και τον έλεγχο της ροής των μεταναστών, ιδιαίτερα εάν οι λοιπές ευρωπαϊκές χώρες αποφασίσουν να κλείσουν τα σύνορά τους».

Σύμφωνα με τον Πάβλε Τραγιάνοφ,  υπουργό Εσωτερικών της χώρας αυτής των Βαλκανίων, ο κίνδυνος  από την προσφυγική κρίση είναι μεγάλος καθώς διέρχονται μέσω της χώρας «και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε εάν κάποιος από αυτούς είναι τρομοκράτης».

Οι επισημάνσεις έγιναν μετά  τις πληροφορίες ότι τρομοκράτες διήλθαν τη λεγόμενη ‘βαλκανική οδό’ προκειμένου να φθάσουν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ