Ομπάμα: Χερσαία στρατιωτική επιχείρηση κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ θα ήταν μεγάλο λάθος




Νοέμβριος 16, 2015.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αποστολή πολυάριθμων αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων κατά του ισλαμικού κράτους (ISIS) στη Συρία και το Ιράκ, θα ήταν «λάθος».


Ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στην Αττάλεια, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής της G20, αναφερόμενος στις επιθέσεις στο Παρίσι,  που τις χαρακτήρισε φρικτές,   τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αλλάξουν σημαντικά την προσέγγιση τους όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτής της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

«Η στρατηγική που χρησιμοποιούμε είναι αυτή που θα δώσει τελικά την επιτυχία», είπε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι θα χρειασθεί χρόνος για αυτό.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η αποστολή χερσαίων δυνάμεων θα ήταν λάθος και δεν θα είχε επιτυχία, εάν οι ΗΠΑ αποφάσιζαν να έχουν μόνιμη δύναμη κατοχής στην περιοχή, σύμφωνα με το Ρόιτερ.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ