Λαβρόφ: Η Δύση απομακρύνεται από τη Ρωσία γιατί επιστρέφει στην Ορθοδοξία





Νοέμβριος 9, 2015.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία επιστρέφει στις παραδοσιακές πνευματικές αξίες της και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για τη Δύση που απομακρύνεται από αυτήν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Ίντερφαξ-Θρησκεία’.


«Προς έκπληξή μας, βλέπουμε ότι είχε επιβληθεί η άποψη ότι η Σοβιετική Ένωση με την κομμουνιστική θεωρία της, ήταν, τελικά, πιο κοντά στο σύστημα ιδεών της Δύσης, ενώ η νέα Ρωσία που επιστρέφει βαθμηδόν στις παραδοσιακές αξίες της, που είναι ριζωμένες στην Ορθοδοξία, γίνεται ολοένα και πιο ακατανόητη και απόμακρη», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνάντηση που είχε με μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τις απόψεις του, τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια η αντίφαση «μεταξύ του στόχου και της επιθυμίας να ενισχυθεί η ποικιλομορφία  και η φιλοδοξία των ΗΠΑ και η ιστορική Δύση να διατηρηθεί σε δεσπόζουσα θέση μεταξύ της  πολιτιστικής και πολιτισμικής πολυμορφίας του σύγχρονου κόσμου, καθώς προσπαθεί να επιβάλει τις δυτικές αξίες.
«Αυτές (οι δυτικές αξίες)», είπε ο υπουργός, «ολοένα απομακρύνονται από τις δικές μας χριστιανικές ρίζες και είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε θρησκευτικά συναισθήματα λαών άλλων θρησκειών».
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ