Αυστηρότεροι έλεγχοι στα αεροδρόμια της Κύπρου




Φάρσα για βόμβα σε Πανεπιστήμιο


Νοέμβριος 19, 2015.

Μαθητές και καθηγητές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, εκκένωσαν το κτήριο λόγω απειλής βόμβας, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του βουλγαρικής ραδιοφωνίας, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων.


Η ειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου έγινε στις 9:15 το πρωί. 

Προληπτικά εκατοντάδες φοιτητές και διδακτικό προσωπικό αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο. Η περιοχή αποκλείστηκε και δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε αυτό.

Ομάδες της αστυνομίας κάλυψαν  το κτήριο και πυροτεχνουργοί ερεύνησαν τις εγκαταστάσεις μαζί με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων. Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο. 

Επρόκειτο για φάρσα. Η λειτουργία του πανεπιστημίου αποκαταστάθηκε το μεσημέρι.
Στο νησί, γράφει το δημοσίευμα, έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφάλειας και φυλάσσονται σχολεία, ξένες πρεσβείες, διαβάσεις που διαιρούν το νησί στην ‘πράσινη γραμμή’, σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Από σήμερα, έχουν τεθεί αυστηρότερα μέτρα στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου. 

Περιπολίες της αστυνομίας στις περιοχές των αεροδρομίων έχουν αυξηθεί καθώς και στις παράκτιες περιοχές γύρω από τα αεροδρόμια.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ