Έκκληση αποδήμων Σκοπιανών: Η Ρωσία και η Κίνα να προστατεύσουν τα Σκόπια στον ΟΗΕ




«Η Ρωσία και η Κίνα να προστατεύσουν τη «Μακεδονία» στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», έκκληση από το Παγκόσμιο Συνέδριο των Σλαβο-Σκοπιανών

Νοέμβριος 5, 2015.

Το παγκόσμιο συνέδριο των Σλάβων- Σκοπιανών, της διασποράς,  που φέρει την ονομασία «παγκόσμιο μακεδονικό κογκρέσο» εξακολουθεί να πιστεύει ότι η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία με πρωτεύουσα τα Σκόπια, είναι θύμα ενός ειδικού πολέμου που έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας και την αλλαγή της κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει αλλαγή στην  συνταγματική ονομασία του κράτους καθώς και της ταυτότητας των πολιτών.


Τα παραπάνω σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων που επισημαίνει ότι οι απόδημοι των Σκοπίων  θεωρούν αναπόφευκτη αυτήν την εξέλιξη και ζητούν από τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Κίνα που είναι  στο  Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να έχουν το νού τους , αφού βλέπουν ένα σενάριο Ουκρανίας ή Λευκορωσίας για την αποσταθεροποίηση των Σκοπίων, που θα θέσει εν αμφιβόλω την ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή.

Οι απόδημοι Σκοπιανοί – που είναι προσκείμενοι του κόμματος του νυν πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι- θεωρούν ως αγένεια την παρέμβαση των πρεσβευτών των ΗΠΑ  και της ΕΕ, (Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας) στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να απαντήσουν οι αρχές ώστε να ‘διορθώσουν’ τη συμπεριφορά τους έξω από το διπλωματικό και κυβερνητικό επίπεδο.

Το παγκόσμιο συνέδριο των Σλάβων των Σκοπίων,  απορρίπτει  τη διεθνή διαιτησία, για την πολιτική κρίση στη χώρα, επειδή δεν θεωρεί ότι το κρατίδιο των Σκοπίων είναι προτεκτοράτο, αλλά ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος!

Οι απόδημοι απαιτούν σεβασμό για την ελεύθερη έκφραση της βούλησης των πολιτών στις εκλογές και την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών οργάνων κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους που καθορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους.
Προτρέπουν στους πολίτες του κρατιδίου αυτοσυγκράτηση και προσοχή λόγω του κινδύνου των προσπαθειών για ελεγχόμενη αστάθεια στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποδήμων Σλάβων των Σκοπίων:
«Η άρνηση της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, είναι λόγω του ‘αντι-μακεδονισμού’ της Ελλάδας και  της ελληνικής γενοκτονίας κατά  του  (σλάβο) ‘μακεδονικού’ λαού και του εθνικο-φασιστικού κατεστημένου στην Ελλάδα που προσπαθεί να αλλάξει  το όνομα ‘Μακεδονία’ και σε αυτό βρίσκει αλληλέγγυους τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο!
 Ούτε για το ΝΑΤΟ, ούτε για την ΕΕ, αξίζει η αλλαγή του ονόματος της χώρας μας!», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ