Σκόπια: Η ‘Αριστερά’ -το νέο κόμμα στην πολιτική σκηνή





Νοέμβριος 13, 2015.

Νέα πολιτική έκφραση διαμορφώθηκε από της μέλη της ‘Λένκα», της «Αλληλεγγύης" και του παλιού κομμουνιστικού κόμματος των Σκοπίων.


Το νέο κόμμα έχει την ονομασία «Λέβιτσα» (Αριστερά) και εμπλουτίζει το πολιτικό σκηνικό στην πρώην νότια γιουγκοσλαβική δημοκρατία.

Ο νέος φορέας επιδιώκει να εντάξει στις τάξεις νέα πρόσωπα και ιδέες για να αγωνιστεί για την απάλειψη των τεράστιων ταξικών διαφορών που διαιωνίζονται  στη δημοκρατία, να θέλξει, επίσης, άτομα που είναι δυσαρεστημένα από τα υπάρχοντα κόμματα στα οποία κυριαρχούν οι παλιοί πολιτικοί.

«Η ‘Αριστερά’ θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνικής δικαιοσύνης, του εκδημοκρατισμού σε όλους τους τομείς της ζωής και κατά του εθνικισμού και των εθνικών φραγμών».

«Είναι πλέον καιρός να ακουσθεί η φωνή του λαού, δεν θα σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε κατά της αδικίας, μόνο με την αποχώρηση από το Κοινοβούλιο, αλλά θα φωνάζουμε γιατί  πρέπει να ακούγεται η φωνή του λαού», σημειώνει στο δελτίο τύπου του νέου κόμματος.

Μέχρι τώρα, στα Σκόπια, την ευρύτερη αριστερά την εξέφραζε το πρώην κομμουνιστικό κόμμα που εξελίχθηκε σε σοσιαλδημοκρατικό (SDSM).

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ