Καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Κριμαία




Νοέμβριος 22, 2015.

Ο πρόεδρος της Κριμαίας, Σεργκέι Αξένοφ ανακοίνωσε ότι η Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, κηρύσσεται ως αργία λόγω του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στην περιοχή μετά από μια γενικευμένη διακοπή του ρεύματος, που παρέχεται από την Ουκρανία.


«Σύμφωνα με το άρθρο 65 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Κριμαίας,  κηρύχθηκε έκτακτη ανάγκη μετά από τη γενικευμένη διακοπή ρεύματος  λόγω ατυχήματος στις γραμμές του ηλεκτρικού ρεύματος στο έδαφος της Ουκρανίας, στην περιοχή Χέρσον και αποφασίστηκε  να κηρυχθεί γενική αργία αύριο 23η Νοεμβρίου- μη εργάσιμη εκτός από τους δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους», αναφέρει το διάταγμα.

Στις 00:22, ώρα  Μόσχας, η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας  σταμάτησε στην Κριμαία από την Ουκρανία λόγω εκρήξεων  στις γραμμές τροφοδοσίας στην περιοχή Χέρσον.

Δύο άλλες γραμμές μεταφοράς στην περιοχή, υπέστησαν ζημίες νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Λειτουργούν ηλεκτρογεννήτριες έκτακτης ανάγκης και  έγινε έκκληση να μην χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές συσκευές.

Πάντως, το γνωμοδοτικό συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Σεργκέι Αξένοφ χαρακτήρισε την διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Κριμαία ως τρομοκρατική πράξη.

«Η καταστροφή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Χέρσον, χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική πράξη. Είναι σαφές ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα γίνει η σύνδεση  με τη Ρωσία και τα προβλήματα θα εξαλειφθούν».
Το συμβούλιο έκρινε ότι η τρομοκρατική πράξη έγινε από την ακροδεξιά ομάδα του «Δεξιού Τομέα», όπως σημειώνει το Ίντερφαξ.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ