Κι άλλος Αλβανός τζιχαντιστής σκοτώθηκε στη Συρία




Νοέμβριος 23, 2015.

Δεκατέσσερις είναι οι γνωστοί Αλβανοί (από την Αλβανία),  που σκοτώθηκαν στη Συρία, πολεμώντας στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης του ‘Ισλαμικού κράτους’.


Σήμερα έγινε γνωστό ότι ακόμη ένας έχασε τη ζωή του πολεμώντας τις δυνάμεις του Άσαντ στη Συρία.

Πρόκειται για τον 27χρονο, Mariglen Dervishllari, από το χωριό Αρέμενι του Πρόγραδετς, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο θάνατος του επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία αλλά και από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών αλλά δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το θάνατό του.

Από το χωριό του είπανε ότι οι Ντερβισλάρι έφυγε από το σπίτι του στις 24 Οκτωβρίου του 2014, όπου πήγε αεροπορικώς στην Τουρκία και από εκεί διοχετεύθηκε στις δυνάμεις της τρομοκρατικής ομάδας του ISIS.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι οι πράκτορες της αλβανικής μυστικής υπηρεσίας έχουν ενισχύσει τις παρακολουθήσεις των επαναπατριζόμενων από τη Συρία και οι οποίοι κατά πλειοψηφία διαμένουν  στις πόλεις Ελμπασάν, Λίμπραζντ και Πόγραδετς.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ