Τουρκία: Επανεκλέγηκαν οι εκπρόσωποι των μειονοτήτων




Νοέμβριος 2, 2015.

Βουλευτές που προέρχονται από τις μειονότητες των Αρμενίων, των Σύριων, των Γεζιτών, των Μαλμιτών (αραβικής καταγωγής) και των Ρομά εξασφάλισαν στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές,  τις έδρες που είχαν καταλάβει στις εκλογές της 7ης  Ιουνίου, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’.


Τρεις  Τουρκο-Αρμένιοι βουλευτές, ο  Γκάρο Πάιλαν από το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), η Σελίνα Ντογάν από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και ο Μαρκάρ Εσαϊάν από το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) επανεκλέχθηκαν την 1η  Νοεμβρίου.

Ο τσιγγάνος, Οζτσάν Πουρσού, που είχε έδρα στο τουρκικό κοινοβούλιο, την πρώτη στην τουρκική ιστορία ως Ρομά, επανεξελέγη στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

Ο Μεχμέτ Αλί Ασλάν με καταγωγή Μαλμιτών που εκλέχθηκε για πρώτη φορά με το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών στις 7 Ιουνίου, επανεξελέγη στις χθεσινές εκλογές. 

Σημειώνεται ότι στην περιφέρεια Μπατμάν υπάρχουν περίπου 800 χιλιάδες Μαλαμίτες που ζουν στην Τουρκία.

Η Φελέκνας Ούτσα, η οποία έχει καταγωγή από τους Γεζίτες επανεξελέγη με το HDP, ενώ ο ομοεθνής της Αλί Αταλάν, είχε αποσυρθεί από τη λίστα των υποψηφίων στην περιφέρεια  Μπατμάν.

Ο Σύριος  δικηγόρος  Έρολ Ντόρα εκλέχθηκε με το HDP, για μια τρίτη θητεία στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Ο Αζέρος, Κιζνάζ Τουρκελί, που εξελέγη στην Ιγκντίρ στις 7 Ιουνίου απέτυχε να επανεκλεγεί με την αύξηση των ψήφων που έλαβε το AKP.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ