Ντιγιαρμπακίρ: Συγκρούσεις Κούρδων ανταρτών με τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας




Νοέμβριος 7, 2015.

Ένας 18χρονος Κούρδος πυροβολήθηκε στην κοιλιά από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στην συνοικία Σουρ της πόλης Ντιγιαρμπακίρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία,  όταν ξέσπασαν συγκρούσεις.


Ο νεαρός ήταν μέλος της Νεολαίας  του Πατριωτικού Κινήματος της Επανάστασης (HDW-H), μια οργάνωση που είναι προσκείμενη στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τουρκικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από ελικόπτερο απέκλεισαν την κουρδική συνοικία και άρχισαν συγκρούσεις με ομάδα Κούρδων που τοποθετούσε οδοφράγματα και άνοιγε λάκκους σε οδό, εμποδίζοντας τα οχήματα της αστυνομίας να προσεγγίσουν.

Οι δράσεις των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας συνεχίζονται στην περιοχή από την περασμένη εβδομάδα, τόσο στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ, όσο και στην περιφέρεια, στην οποία κατοικούν Κούρδοι.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ