Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του αρχηγού του φιλοκουρδικού κόμματος




Νοέμβριος 23, 2015.

Για απόπειρα δολοφονίας, γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, την επίθεση που δέχθηκε το θωρακισμένο αυτοκίνητο του αρχηγού του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντερμιτάς στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ‘Ντογκάν’ δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματίες. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, καθώς ο Ντερμιτάς κινούνταν μέσα στην πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε κατά του αυτοκινήτου και η σφαίρα χτύπησε στο αλεξίσφαιρο παράθυρο  στο ύψος του κεφαλιού του Ντερμιτάς.

Ο αλεξίσφαιρος ύαλος του αυτοκινήτου έχει υποστεί εμφανή ζημιά σε μια διάμετρο 3χ3 εκατοστά,  στο ύψος του κεφαλιού του αρχηγού του HDP, σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Θραύσματα από το παράθυρο του οχήματος  ελήφθησαν  και στάλθηκαν στο εγκληματολογικό εργαστήριο.

Η αστυνομία, γράφει το δημοσίευμα, λαμβάνει υπόψη της κάθε ενδεχόμενο, όπως και της απόπειρας δολοφονίας του Κούρδου ηγέτη.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ