Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ζητά τη διακοπή της μεταναστευτικής ροής




Όρμπαν: Το μεταναστευτικό κύμα απειλεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα, είναι ο τίτλος του άρθρου



Νοέμβριος 7, 2015.

Ο Βίκτορ Όρμπαν, επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ότι το μεταναστευτικό κύμα απειλεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και ζήτησε την άμεση διακοπή του.


«Η μετανάστευση θα αλλάξει την ιστορία μας, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μια άλλης κουλτούρας βρίσκονται και πάλι μπροστά από τα σύνορά μας. Εάν το μεταναστευτικό κύμα δεν σταματήσει, θα σημάνει ότι οι Ευρωπαίοι δεν αγωνίζονται για τον πολιτισμό τους», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Λεντάβα της Σλοβενίας σε μια τελετή για τον εορτασμό της 40ης επετείου της ίδρυσης της ουγγρικής μειονότητας σε αυτό το τμήμα της Σλοβενίας, όπως σημειώνει το Tanjug αναφερόμενο στο πρακτορείο Hina.

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί βρίσκονται ενώπιον  δύσκολων αποφάσεων.

«Για αυτούς, (τους μετανάστες) θα απολογηθούμε στους ψηφοφόρους μας, αλλά και στους απογόνους μας και δεν πρέπει να είμαστε διστακτικοί. Δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια αλλά να κάνουμε πράξεις», δήλωσε ο Όρμπαν.
Στη Λεντάβα συναντήθηκε με το Σλοβένο πρωθυπουργό Μίρο Τσεράρ. Στη συνάντηση ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε ότι κάθε Ούγγρος, Σλοβένος, κάθε πολίτης της Ευρώπης είναι υπεύθυνος για το σύνολο της Ευρώπης, λέγοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Σλοβενία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κύμα μεταναστών.

«Θέλουμε να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι για τη μοίρα μας. Έχουμε μάθει πως πρέπει να ζούμε και πως πρέπει να απολαμβάνουμε την ελευθερία για την οποία παλέψαμε», είπε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι από τα έθνη εξαρτάται εάν θα αφεθούν στην τύχη ή θα πρέπει να ανησυχούν για το μέλλον τους.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ