Ελεύθερες οι εβραϊκές συναγωγές στο (ιρακινό) Κουρδιστάν




Νοέμβριος 12, 2015.

Αρμπίλ- Κουρδική περιφέρεια του Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος των Εβραίων στο Υπουργείο Κληροδοτημάτων και Θρησκευμάτων της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν, ανέφερε ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση έχει τελειώσει και ότι στόχος είναι κατασκευασθούν για του Κούρδους Εβραίους Συναγωγές σε όλη την Περιφέρεια του Κουρδιστάν στο Ιράκ.


Ο Σερζάντ Ομέρ, δήλωσε στο Basnews ότι οι Εβραίοι στο Κουρδιστάν,  έχουν μια μακρά ιστορία και ζούνε ειρηνικά με τους μουσουλμάνους στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, και ότι «πρώτα είναι Κούρδοι και μετά Εβραίοι».


Αποκάλυψε ότι περίπου 430 εβραϊκές οικογένεις ζουν στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Ο Ομέρ ενθάρρυνε τους Εβραίους του Κουρδιστάν που ζουν στο εξωτερικό να επενδύσουν στην πατρίδα τους και να βοηθήσουν τους ανθρώπους τους, με τις επιχειρήσεις.

Όσον αφορά την κατάστασή τους, στην περιοχή του Κορδιστάν ο Ομέρ εξήγησε ότι σε αντίθεση με τις αραβικές χώρες, οι Κούρδοι κατανοούν την διαφορετικότητα και τον θρησκευτικό προσανατολισμό.

«Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε κανένα εμπόδιο από την κουρδική μουσουλμανική κοινότητα για τη δημιουργία ενός εβραϊκού  αντιπροσωπευτικού γραφείου στην κουρδική περιφέρεια».

Επεσήμανε ότι υπάρχουν εγκαταλελειμμένες συναγωγές σε μερικές κουρδικές πόλεις που απαιτούν  συντήρηση και επιδιόρθωση μετά το πέρας της οικονομικής κρίσης στην Περιφέρεια.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ