Τουρκικά υποβρύχια παρακολουθούν το ‘Μόσχα’ ανοικτά της Συρίας




Νοέμβριος 30, 2015.

Το πυραυλοφόρο καταδρομικό ‘Μόσχα’ το οποίο ανέλαβε την παρακολούθηση του εναέριου χώρου της Συρίας και ιδιαίτερα των τουρκοσυριακών συνόρων,   παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς, καθώς βρίσκεται ανοικτά από τη Λαττάκεια,  δύο τουρκικά υποβρύχια το TCG Dolunay και το TCG Burak Reis.


Τα υποβρύχια έχουν εντοπισθεί, όπως αναφέρεται από το Γενικό Επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, όπου σημειώνεται ότι το ‘Μόσχα’ είναι εξοπλισμένο με σύστημα αεράμυνας «Φόρτ», παρόμοιο με  το S-300, αλλά για λειτουργία από τη θάλασσα.

Το ‘Μόσχα’ έχει βγει ανοικτά από το λιμάνι της Λαττάκεια, προκειμένου να αναλάβει τον εναέριο χώρο της Συρίας,  μετά την τουρκική επίθεση σε ρωσικό βομβαρδιστικό S-24.

Στο μεταξύ ο αντιστράτηγος του  Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Σεργκέι Ρούντσκοϊ δήλωσε ότι το πυραυλικό σύστημα S-400 που εγκαταστάθηκε στη βάση ‘Χμέουμιμ’ «εμείς προειδοποιούμε ότι όλοι οι στόχοι είναι πιθανοί κίνδυνοι για εμάς και θα καταστραφούν». Σαφής προειδοποίηση σε όποιον αποφασίσει να εισβάλει στην εναέριο χώρο της Συρίας, όπως σημειώνει το Ίντερφαξ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ