Ο πιο διάσημος Αλβανός τρομοκράτης στον κόσμο




Το «καμάρι» των Αλβανών

 Το  αλβανικό δημοσίευμα παρουσιάζει τον πιο γνωστό Αλβανό τρομοκράτη στον κόσμο..., όπως σημειώνεται στον τίτλο του άρθρου

Νοέμβριος 16, 2015.

Ο Αλβανός Λαβντρίμ Μουχατζέρι είναι ο γνωστότερος μεταξύ των τζιχαντιστών του ISIS, όχι μόνο για τις δηλώσεις του που ζητούσε ‘Τζιχάντ’, αλλά και για τα βίντεο στα οποία αποκεφάλιζε (άπιστους), σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.




Σύμφωνα  με το ‘βιογραφικό’ του  ο Μουχατζέρι εργάστηκε για τον αμερικανικό στρατό  στο στρατόπεδο των KFOR, «Bondsteel» του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Είχε καλές συστάσεις από τους εργοδότες του. Ο Μουχατζέρι το 2013 εξελέξη ως διοικητής ομάδας (Komandant ) Αλβανών τζιχαντιστών που αγωνίζονταν ενάντια στο καθεστώς του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αλλά, δεν επεδίωκε  να φέρει τη δημοκρατία στη Συρία, αλλά ήταν στη ριζοσπαστική πτέρυγα της αλ Κάιντα την ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ για τη δημιουργία ενός ισλαμικού καθεστώτος.


Ο Μουχατζέρι δημιούργησε την ομάδα «Rinia Islamike Kaçanik» ( για την ισλαμική νεολαία) και κατείχε τη θέση του Εμίρη, ως αρχηγός της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης.

Πριν από λίγους μήνες στα μέσα ενημέρωσης τον παρουσίασαν ως νεκρό, αλλά  εξακολουθεί να παραμένει ως μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, επισημαίνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ