Η Τσεχία έστειλε αεροπλάνο με πυρομαχικά σε Ιράκ και Κούρδους




Νοέμβριος 19, 2015.

Το υπουργείο Άμυνας της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι έστειλε φορτίο με πυρομαχικά και στρατιωτικό  εξοπλισμό, με αεροπλάνο της χώρας,  για να τα παραδώσει στην κυβέρνηση του Ιράκ και στα στρατεύματα των Κούρδων της ιρακινής περιφέρειας, που μάχονται κατά των τρομοκρατών  του Ισλαμικού κράτους, γράφει το αιγυπτιακό ‘ράδιο Σαβά’.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τσεχίας, Βλαντίμιρ Οχόβσκι, είπε ότι μεταφέρονται περίπου δέκα εκατομμύρια σφαίρες για τουφέκια και πέντε χιλιάδες χειροβομβίδες  για τον ιρακινό στρατό και τις κουρδικές δυνάμεις.

Το φορτίο είναι το δεύτερο μέρος της επιχορήγησης, μετά από αυτό που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση της Τσεχίας τον Αύγουστο του 2014. Στην πρώτη αποστολή της Τσεχίας είχαν σταλθεί οκτώ εκατομμύρια φυσίγγια και πέντε χιλιάδες εκτοξευτές πυραύλων.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ