Ο Ολάντ σε Ουάσιγκτον και Μόσχα




Νοέμβριος 16, 2015.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση στη Μόσχα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου,Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως σημειώνει το ‘Ιντερφαξ’.

 

«Η πιθανότητα μιας τέτοιας συνάντησης είναι υπαρκτή», είπε ο εκπρόσωπος τονίζοντας ότι ενδέχεται να γίνει πριν από τη συνάντηση στο Παρίσι για το κλίμα,  που έχει προγραμματισθεί για τις 30 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι σκοπεύει να συναντηθεί σύντομα με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

«Αποφάσισα να συζητήσω τις προσεχείς ημέρες με τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον και στη συνέχεια στη Μόσχα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εάν μπορέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη ενός αποτελέσματος πριν είναι αργά», είπε ο Ολάντ, μιλώντας σε συνέδριο στη Γαλλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η τρομοκρατική ομάδα «Ισλαμικό κράτος» είναι απειλή όχι μόνο για τη χώρα του και σημείωσε την ανάγκη για κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ