Ρωσικό πολεμικό πλοίο θα καλύπτει τη ρωσική αεροπορία με σύστημα αεράμυνας




Νοέμβριος 25, 2015.

Το πυραυλοφόρο καταδρομικό ‘Μόσχα’ οπλισμένο με το σύστημα αεράμυνας «Φορτ» (Форт) - ανάλογο στη θάλασσα του S-300 - θα αναλάβει δράση, ανοικτά από το λιμάνι της Λαττάκειας, σύμφωνα με ρωσική στρατιωτική-διπλωματική πηγή, όπως δημοσιεύει το Ria Novosti.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το ρωσικό σκάφος πήρε εντολή την Τετάρτη το πρωί να λάβει θέση στην περιοχή της Λαττάκειας και να καλύψει με το ραντάρ και το πυραυλικό σύστημα την ομάδα των ρωσικών μαχητικών που δρουν στη Συρία.


Την προηγούμενη, ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου, αντιστράτηγος Σεργκέι Ρούντσκοϊ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το καταδρομικό ‘Μόσχα’ που είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ‘Φόρτ’ ενεργοποιείται στην περιοχή της Λαττάκειας για την ενίσχυση της άμυνας.

Την Τρίτη στη Συρία, κατά τη διάρκεια αποστολής,  καταρρίφθηκε ρωσικό μαχητικό τύπου  su-24,  και ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι καταρρίφθηκε από έναν τύπο πυραύλου «αέρα-αέρα» από τουρκικό F-16 πάνω από το συριακό έδαφος και έπεσε στη Συρία, τέσσερα χιλιόμετρα από τα σύνορα  με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των ρωσικών  ενόπλων δυνάμεων, η επίθεση στο μαχητικό αεροσκάφος έγινε παρά του ότι δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, όπως επιβεβαιώνεται και από την αεράμυνα της Συρίας.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι το ρωσικό αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο της και  δεν γνώριζε αυτός που πυροδότησε ότι το μαχητικό ήταν  της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, σημειώνει το δημοσίευμα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ