Βουλγαρία: Επιβάλλεται «φόρος Σαββατοκύριακου» σε εταιρικά αυτοκίνητα




Νοέμβριος 4, 2015.

Σόφια.

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προϋπολογισμού, συμφώνησαν στην επιβολή του λεγόμενου «φόρου του Σαββατοκύριακου» που θα επιβάλλεται σε εταιρείες όταν το προσωπικό τους κινεί εταιρικά αυτοκίνητα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για προσωπικούς σκοπούς.


Η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου που βελτιώνει σε έσοδα προς το κράτος από τη φορολόγηση των επιχειρήσεων.

Εκτός από τα εταιρικά αυτοκίνητα θα  επιβληθεί φόρος και σε άλλα υλικά στοιχεία των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούνται για προσωπικούς σκοπούς.

Ο στόχος είναι να γίνει διάκριση μεταξύ της προσωπικής χρήσης και της επαγγελματικής χρήσης μέσων ή υλικών της εταιρείας. 

«Έτσι εάν ο ιδιοκτήτης ή ο υπάλληλος της εταιρείας χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για προσωπικούς σκοπούς, θα πρέπει αυτό να δηλωθεί στον Εθνικό Οργανισμό Εσόδων», σημειώνει το δημοσίευμα.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται επιβολή φόρου  σε ιδιοκτήτες γεωργικών εκτάσεων που τις έχουν ανεκμετάλλευτες.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ